Sunday, April 29, 2012

Sunday Inspirations




























Sources: Lookbook, Pinterest, Weheartit

Thursday, April 26, 2012

Agatha Ruiz De La Prada Cherry Lip Balm


 Herkese merhabalar;

Geçenlerde yurtdışına giden bir arkadaşıma sipariş verdiğim dudak nemlendiricim nihayet elime ulaştı. Bloglarda tanıtımlarını okumuştum ama aslına bakarsanız tamamen metal kutusu hoşuma gittiği için almak istedim.

Hi to all;
I've purchased this lip balm recently and I wanted to write about it. I've read many things about this product from the blogs but actually I was attracted to its tiny metal box.



Öncelikle kokusu çok güzel, aslında kiraz olduğu söyleniyor ama bildiğiniz küçüklüğümüzde kullandığımız kokulu silgilere benziyor. Yapısı yoğun değil, dudakta ağırlık yapmıyor. Şeffaf bir görüntü veriyor çok hafif de pembelik verdiği söylenebilir. Nemlendirmesi çok başarılı değil ama idare eder. Ben yine de kendisini çok sevdim, bir daha ki sefere ahududulu olanını aldırmayı planlıyorum..

The smell is great; the consistence is not intense, thus it doesn't give a heavy feeling on your lips. You get a sheer and a bit pinky look on your lips. It doesn't moisturize well but for the sake of its beauty, I can say that it doesn't matter :) After all, I like it and I'm planning to purchase the raspberry one too. 




Monday, April 23, 2012

"Kozmetikmarkalar.com" Alışverişi/Haul


Merhabalar;
Geçenlerde Kozmetikmarkalar.com'dan verdiğim alışverişim ışık hızıyla ulaştı. Aynı gün kargoya verildi ve ertesi gün elimdeydi. Herhangi bir sorun da yaşamadım.

Yüz yıkama jeli aradığımı ve cildimin sivilce çıkarmaya çok müsait olduğunu artık ezberlediniz :) Son gelen Bioderma da çare olmayınca gözümü kapadım ve La Roche Posay Effaclar aldım, kullandıkça yorumlarımı paylaşırım.

Bunun dışında bir de Sally Hansen ojelerini çok merak ediyordum, Madame X rengini atıverdim sepete; en yakın zamanda paylaşırım rengini.

Görünen küçük kutular ise bana gönderilen testerlar. Aslında La Roche Posay Toleraine serisinden yıkama jelinin testerını istemiştim ama ya mesajımı dikkate almadılar ya da ellerinde yoktu. Yine de gönderdikleri testerın yağlı cildime göre olması hoşuma gitti. Özellikle Avéne kremi çok merak etmekteyim.

Herkese iyi haftalar dilerim..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hi;
I've purchased a few cosmetics from a Turkish site called 'kozmetikmarkalar.com'. The delivery was very fast that I got my order the other day and I didn't face any trouble.

I've been complaning about that I can't find a good cleansing gel for my face because I have a sensitive skin and most of the products cause pimples on my face. So this time, I wanted to try La Roche Posay Effaclar Foaming Gel which is produced for sensitive skin. I will comment on it as soon as I use it.

Besides, I've been wondering about the Sally Hansen nailpolishes and I wanted to try it this time, so I've purchased the color "Madame X"; I'll write about it later.

The little boxes are the samples which are sent by the company. I really cannot wait to try them especially the Avéne cream.

Have a nice week...

Saturday, April 21, 2012

Nars Afghan Red




Merhaba;
Sonunda yoğunluğum azaldı ve ben yeni bir post girebiliyorum. Geçen bu kadar zaman sebebiyle postlar da birikti, şimdi teker teker yayınlamakta sıra...
Geçenlerde Nars ruju çok beğendiğimi ve hazır indirimdeyken bir tane daha alabileceğimi söylemiştim. Sonuçta dayanamadım ve Afghan Red'i de aldım.

Hi;
This is my first English post and I'll continue writing in English for my international followers from now on.
So, I've been busy for the last month but since I have enough time to post nowadays, I wanted to write about the lipstick that I bought from Nars.






Swatch olayını hala beceremesem de aslında rujun tam rengi göründüğünden biraz daha soluk ve kırmızıdan çok bordoya yakın bir renk..Ve bence soğuk ten renkleri ile mükemmel gidecek bir renk.

Afghan Red has a burgundy tone rather than a bright red tone. I couldn't exactly reflect the color but consider that, it is a bit more pale. I believe that it fits perfectly with cool skin tones. Hope you enjoy the photos and swatches.




Friday, April 13, 2012

Çok çalışmak...



Merhabalar;


Uzun süredir aktif bir şekilde ilgilenemiyorum blogumla. Halbuki yeni bir blogger olarak daha çok yazı yazmam gerekiyor; biliyorum. Ama ne yazık ki çok yoğun günler geçiriyorum. Sürekli iş mülakatlarına girip çıktığım için de ders çalışmak zorundayım. Umarım çabalarım ve sosyal hayatımı bu derece askıya almam karşılıksız kalmaz ve en yakın zamanda sonuç verir. Bana şans dileyin olur mu? :)


Bu yazıyı yazmamın sebebi, tekrar dönebildiğimde buralara, bloguma yeni bir şekil verecek olmam. Artık kıyafet ve moda postlarına, kozmetik postları kadar ağırlık vermeye; mümkün olduğu sürece 'Ne Giydim' postları yayınlamaya ve aynı zamanda uluslararası izleyiciler için Türkçe'nin yanı sıra İngilizce de eklemeye karar verdim.


En yakın zamanda görüşmek üzere...




Saturday, April 7, 2012

Yeni Parfümüm

Merhaba;

Daha önce sizlere parfümlerimi karakterimle eşleştirdiğimden ve bu sebeple nadiren parfüm değiştirdiğimden; parfümlerin benim için birer imza olduğundan bahsetmiştim.

Artık yaşım büyüdükçe ve karakterim değiştikçe, beni simgeleyecek yeni bir parfüm arayışına girmiştim. Elemelerimi yaptım ve kazanan "Dior Addict" oldu...


Kokunun üst notaları portakal çiçeği ve zambak; orta notası burbon vanilya ve alt notası sandal ağacı, küçük hindistan cevizi, kehribar olarak geçiyor. Bana hissettirdikleri ise apayrı... Bir kere sanki böyle özünde çok hassasmış ama sert görünmeye çalışıyormuş -ki bunun tamamını yoğun vanilya kokusu sağlıyor sanırım-; neşesinden taviz vermiyormuş; enerjik ama sınırlarında durmayı biliyormuş gibi... Bir şeyi ya çok severmiş, ona çok bağlanırmış ya da nefret edermiş gibi kesin hatlara da sahip....


Bu yazdıklarımdan sonra bana manyak muamelesi yapmanız olası ama bütün bu şiirsellikleri bana bu koku sağladı ve kendisi benim yeni imzam olmaya ve uzun süre benimle olmaya hak kazandı :)



EDP olduğu için ne kadar kalıcı olduğunu belirtmeme gerek yok herhalde.



Herkese güzel haftasonları diliyorum....

Sunday, April 1, 2012

Pazar İlhamı

Merhaba;

Uzun süredir bloga yazamıyorum. Bu aralar çok yoğun geçiyor hayatım ve sınav üzerine sınava giriyorum. Umarım çok yakında meyvesini verir bu kadar emek.

Madem yazamıyorum, ben de ilham aldığım veya çok beğendiğim görüntüleri sizlerle paylaşmak istedim. Hatta belki bunu da bir ritüel haline getirebilir ve her pazar paylaşabilirim. Zira diğer bloglarda da bu tür 'inspiration' yazılarını okumayı çok seviyorum. Şimdi sizleri görüntülerle baş başa bırakıyorum ve herkese mutlu pazarlar diliyorum :)











(Bu görüntü bir Türk blogger'a ait ama kendisinden çok özür diliyorum blogun adını kaydetmeyi unutmuşum, o yüzden kaynağını yazamıyorum)









Kaynaklar: The Man Repeller, weheartit, Honestlywtf, The Sartorialist
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...