Sunday, November 8, 2015

Bitenler #10

Şimdiden uyarayım, ayların birikimi olduğu için epey uzun bir yazı olacak bu :)


Palmolive Body Butter Kahve Hazzı: Kahve kokusu ve ben :) Bayıldım ama bence Yves Rocher'nin kahveli duş jelleri çok daha güzel kokuyor.

Duru Perfume Elegant Lotus Duş Jeli: Oldukça güzel bir kokusu vardı, denk gelirse yine alabilirim.

Creightons Misket Limon ve Greyfurtlu Duş Jeli: Kokusu özellikle yaz ayları için oldukça ferahlatıcıydı ama sanırım dev boyutlu duş jeli sevmiyorum. Kokusu bir süre sonra sıkıyor beni.

Le Petit Marseiliais Duş Jelleri: İkisinin de kokusu oldukça güzeldi. Ayrıca bu duş jellerinin üzerinde yazan ultra yumuşak yazısına katılıyorum. Gerçekten hiç kurutmuyor cildinizi.


John Frieda Luxurious Volume Şampuanlar: Bu seri benim vazgeçilmezim. Saçıma gerçekten iyi geliyor.

Urban Natural's Şampuanlar: Saçımı John Frieda'ya çok alıştırmamak için ara sıra başka şampuanlar da kullanıyorum. O dönemlerden  birinde hem doğal olduğu için hem de oldukça övüldüğü için bu markayı denemek istedim. Biotin&Keratin çeşidini çok sevmedim ama Collagen&Keratin serisi fena değildi. Yine alabilirim.



Eyüp  Sabri Tuncer'in Çeşme Limonu her daim favorim. Diyarbakır Karpuz Çiçeğini ise hiç sevmedim. Saçmasapan kullanarak bitirdim.

Johnson's Baby floral kolonyasının hem içeriğini hem de kokusunu çok beğendim. Yeniden alabilirim.

Le Petit Marseiliais sütlü el sabununun kokusu güzeldi ama bir süre sonra baydı beni. Yeniden almayacağım.

Duru limon kolonyası oldukça sıradandı.

Rebul Fig Blossom kolonyanın kokusu tam olarak rakı gibi kokuyordu. Bir daha almayacağım.

Bath and Body Works Japanese Cherry Blossom el temizleme jeli: Bunun kokusunu normalde seviyorum ama el temizleme jeline yakışmamış bence. Çok ağır geldi. Bir daha almayacağım.


Caudalie Eau De Beaute: Bunu makyaj sabitlemede kullandım ve oldukça başarılı buldum. Cildime temizlik sonrası sıktığımda sivilcelenme yaptı ama dediğim gibi fondöten üstüne sıktığımda hem fondötenin maske görüntüsünü aldı hem ferahlattı. Yeniden alabilirim.

Nuxe Brigtening Program: Bu seri benim vazgeçilmezim. Cildime o kadar iyi geliyor ki bittikçe yeniden alıyorum.

Himalaya Herbals Neem Yüz Yıkama Köpüğü: İlk başta güzel gibi gelse de cildimde sivilceye neden oldu. Sonlara doğru artık duş jeli olarak kullanıp bitirdim.

La Roche Posay Effaclar Duo Nemlendirici: Bu da cildime sivilce yapan ürünlerden. Zaten bu markanın bir tek termal suları cildime bir şey yapmıyor. Bir daha almayacağım.


Avene Cleanance Cleansing Water: Yağlı ciltler için olan bu ürün tabii ki sivilce yaptı bana. Ben de göz makyajı temizlemede kullanıp bitirdim. Performansı fena değildi ama daha iyileri var. Yeniden almayacağım.

Garnier Çift Fazlı Makyaj Temizleyici: Buna bayılıyorum. Özellikle suya dayanıklı rimelleri temizlemede çok başarılı. Yeniden alırım.

Dalin Bebek Şampuanı: Hem fırça temizliğinde hem göz makyaj temizliğinde kullanıyorum. Markaya çoğu zaman dikkat etmiyorum. Yeniden alabilirim.

Neutrogena Tek Adımda Makyaj ve Yüz Temizleme Jeli: Bunun yerine bebek şampuanı kullanmayı daha mantıklı bulduğum için bundan bir daha almayacağım. Zira göz çevremi oldukça kurutuyor kendisi.

Nivea Çift Fazlı Makyaj Temizleyici: Sıradan bir üründü, bir daha almam sanırım. Zira Garnier dururken bunu almak saçma.

Loreal Çift Fazlı Göz Makyaj Temizleyici: Her şeyden önce şişe dizaynını kim yaptıysa gerçekten tebrik ederim (!), pamuğa dökmeye çalışırken yarısı yere dökülüyordu. Zaten kendisini de hiiiç sevmedim. Bir daha asla!


Nivea Sıvı Deodorant: Bunu çok seviyorum. Hem temiz içerikli, hem gaz formunda değil, hem koruması oldukça başarılı. Bittikçe yeniden aldığım ürünlerden.

Rexona Shower Clean Deodorant: Bu da favorimlerimden fakat artık alüminyum içeren deodorantlar kullanmamaya karar verdim, dolayısıyla bir daha almayacağım.

Nivea Pure&Natural Roll on: Alüminyum içermediği için bunu tercih ediyorum.

Nivea Stress Protect Roll on: İnanılmaz başarılı bir roll on ama maalesef alüminyum içeriyor :( sonsuza kadar elveda!

Rexona Cotton mini deodorant: Bunu da sevmiştim ama yine alüminyum sebebiyle yeniden alınmayacak.


Listerine Total Care Zero Ağız Bakım Suyu: Alkolsüz olduğu için almıştım ama ağzımda garip bir his bırakıyordu. Bir daha almam.

Beverly Hills Formula Perfect White Siyah Diş Macunu: Büyük umutlarla almıştım ama hiçbir işe yaramadı. Sıradan bir macundu.

Himalaya Diş Macunları: Temiz içerikleri sebebiyle denemek istedim. Fena değiller, yeniden alırım.


Fuss Wohl Ayak Serinletici Jel: Evet gerçekten güzel serinletiyor ama o kadar yapış yapış bir his bırakıyor ki yalnızca 2 kere kullanmış olmama rağmen atıyorum. Asla almam bir daha.

Fuss Wohl Yoğun Ayak Bakım Kremi: Normalde fiyatlarını uygun ve nemlendirmelerini başarılı bulduğum için bunlardan alıyordum ama artık yeni bir favorim olduğu için bunlardan almayacağım.


Vaseline Sprey Nemlendirici: Buna bayıldım. Özellikle yaz ayları için oldukça başarılı.

Bath and Body Works Triple Moisture Warm Vanilla Sugar Vücut Kremi: BBW'ün bu kremlerine bayılıyorum. Hem kalıcı koku hem güzel nemlendirme, daha ne olsun? :) Yeniden kesinlikle alırım.

Victoria's Secret Simple Breathless Vücut Kremi: VS de aynı şekilde kokularına bayıldığım markalardan. Bu koku da baymayan gayet hoş bir kokuydu. Yeniden alırım.

BBW Winter Candy Apple Vücut Losyonu: Gerçekten bayıldım bu kokuya! Yılbaşı serisinden olduğu için bu sene çıkar çıkmaz depolayacağım.

BBW Paris Amour Vücut Losyonu: Bu koku da BBW favorilerimden. Frambuaz kokusunu net bir şekilde hissediyorsunuz. Yeniden alırım.



Rosense El Kremi: Kokusuna bayılsam da nemlendirmesini yeterli bulmadım. Bir daha almayacağım.

Nivea Deniz İğdeli ve Ballı El Kremleri: Bu kremlerin kokuları da nemlendirmeleri de çok başarılı. Yeniden alabilirim.

Bath and Body Works Vanilla Bean Noel El Kremi: Bir vanilya kokusu ancak bu kadar güzel olabilir! Nemlendirmesi de oldukça başarılı. Koleksiyon çıkınca yeniden alınacak.

Voel El Kremi: Bu deneme boyuydu ama hem nemlendirmesini hem kokusunu oldukça beğendim. Temiz içerikli olması da oldukça güzel. Büyük boyunu kesinlikle alacağım.


Bepanthol Kremler benim vazgeçilmezlerim. Plus versiyonu da inanılmaz başarılı, neredeyse her şeye iyi geliyor.

Clinique All About Eyes Göz Kremi: Tüpte olmasına rağmen tam boydu. Bir setin içinden çıkmıştı. Ben bu kreme bayıldım. Nemlendirmesi inanılmaz güzel. Göz çevresini yumuşacık yapıyor. Denemek istediğim kremlerden sonra buna kesinlikle geri döneceğim.

Babe Güneş Kremi: Deneme boydu. Pek bir şey anlamadım ama Clinique güneş kreminden çok memnun olduğum için onunla devam edeceğim.

Clinique Moisture Surge Nemlendirici: Benim karma/yağlı cildime uygun değildi ama boynumda kullandım. Kuru cildiniz varsa kesinlikle tavsiye ederim, inanılmaz güzel nemlendiriyor.


Missha BB Krem: Evet kapatıcılığı çok çok başarılı. İlerleyen zamanlarda yeniden alacağım fakat öncelikle denemek istediğim başka ürünler var.

Yves Saint Laurent Volume Effet Suya Dayanıklı Maskara: Çok çok sevdim, ilerleyen zamanlarda yeniden alırım.

Maybelline Colossal Kajal Siyah Göz Kalemi: Bunu da oldukça sevdim ama denemek istediğim bir sürü marka var siyah göz kaleminde. Dolayısıyla muhtemelen buna bir daha sıra gelmez.

Beyaz tırnak kalemi: Ben bu ürünün mantığını gerçekten anlamadım. Sevmedim, çöpe gidiyor.

Rimmel London Scandal Eyes Siyah Göz Kalemi: Sürümü çok kolay, simsiyah duruşlu bir göz kalemi ama özellikle yaz aylarında fazlaca akma/bulaşma yapıyor. Tekrar almayacağım.

Lancome Siyah Göz Kalemi: Bir kofreden çıkan bu kalemi önceleri çok çok seviyordum ama kurudukça sürümü zorlaştı. Akma/bulaşma hiçbir şey yapmıyor, yeniden alabilirim fakat fiyatı tabii biraz pahalı.

The Balm Stainiac Homecoming Queen: Bu rengi yanlışlıkla almıştım fakat yanakta inanılmaz güzel ve doğal duruyor. Kullanımı biraz zor. Elinizle uygulasanız lekesi elinizden uzun süre çıkmıyor. Dudağa uygulayınca da yapış yapış his veriyor. Dolayısıyla bir daha almayacağım.

Max Factor Gloss Cube 02 Peach Rose: Rengi yok denecek kadar azdı. En azından benim dudağımda hiç görünmüyordu. Ama tatlı bir parlaklık veriyordu. Yapış yapış da değildi. Yeniden alınabilir ama gloss insanı değilim. 

The Body Shop Ruj: Çok eski postlarımdan birinde göstermiştim bunu aldığımı. O zamandan beri kullanmadım neredeyse. Yapısı sertleşmiş ve iğrenç bir koku oluşmuş. Çöpe gidiyor.


Bunlar da bitirdiğim yardımcılarım. Benri gözlük temizleme mendillerinden çok memnunum, bittikçe alıyorum. Benri makyaj düzeltme çubukları da aynı şekilde. Punto pudra süngerini The Balm Stainiac uygulamak için kullandım. Çok kirlendiği için atıyorum. Lilibe disk pamuklara hastayım. Çok başarılı ve yumuşacık. Tavsiye ederim. Benri ıslak bebek mendilleri de her daim favorilerimden.


4 comments:

Shiva said...

Uzun zamandan beri okudugum en kapsamlı bitenler yazısıydı gerçekten tebrik ediyorum :) Nekadar sürede bitirdin çok merak ettim :)
6 tane şampuan ve okadar kremi bitirmek benim için çoook uzun sürüyor:)

EcesDiary said...

:) eheh teşekkür ederim, yanlış hatırlamıyorsam ya Mayıs ya Haziran ayından beri biriktiriyorum bunları, aslında her aya bir şampuan bitiyor :)

onorr said...

Bir suru urun bitirmissin, harika! Nuxe Brightening serisini merak ettim.

EcesDiary said...

@onorr evet, elimden geldiğince tüketmeye çalışıyorum :) nuxe brightening program serisini kesinlikle tavsiye ederim, özellikle de hassas bir cildin varsa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...