Wednesday, October 12, 2011

Dudak Koruyucularım



The Body Shop Vanilyalı ve Kızılcıklı Lip Balm: TBS'un kokusuyla beni cezbeden ama nemlendirmesiyle memnun etmeyen balm'ları. Her balm'ın kokusuna bayılmakla birlikte yapısından bir o kadar nefret ediyorum ama yine de alıyorum. Bu serinin diğerleri gibi bunlar da dudağımı bembeyaz bırakıyor ve yaklaşık yarım saat sonra dudaklarım yine kupkuru oluyor. Daha önce karpuzlu ve çilekli olanını da kullandım, kurutma konusunda onlarda da aynı sorunu yaşadım. Yine de almaya devam edeceğim çünkü kokularına gerçekten bayılıyorum. Hatta şimdilerde 2 Al 1 Öde kampanyası varmış tüm balmlarda, gidip almayı düşünüyorum :)

Yes To Carrots Kavunlu Lip Butter: Kokusuna da nemlendirmesine de bayıldığım bir koruyucu. Üstelik tamamen organik içeriğe sahip, paraben filan içermiyor. Parmak kullanmadan sürülmesi de benim için artı bir özellik. Sephora'dan almıştım, başka çeşitleri de vardı, buldukça onlardan da almayı planlıyorum.

Watson's Magic Lip Balm: Artık herkes kullandığı için çok fazla yorum yapmama gerek yok sanırım :) Ama benim de en sevdiklerimden biri bu balm. Çok tatlı bir pembeye dönüşüyor ve güzel de nemlendiriyor. Bitince alırım yeniden.

Blistex Med Plus: Kesinlikle en çok işe yarayan ve kısa zamandır kullanıyor olmama rağmen en sevdiğim dudak koruyucum. Son derece keskin nane ve mentol kokusuna sahip olsa da çatlamış dudağı bu şekilde ferahlatmasını çok seviyorum. Ayrıca yumuşacık yapıyor dudaklarımı ve TBS'unkiler gibi yarım saat sonra yeniden sürme ihtiyacı duymuyorum. Aldığım andan itibaren kendisi makyaj çantamın demirbaş ürünü haline geldi.

Elf Candy Shop Lip Gloss Mocha Maniac: Aslında dudak koruyucusu değil dudak parlatıcısı olmasına rağmen ben ona hep dudak koruyucusu muamelesi yaptım :) çünkü dudaklarımı iyi koruyor ve çok hafif renk/parlaklık veriyor. İçinde kahve olan her şeye ve bizzat kahvenin kendisine ölümcül bir aşk beslediğim için tahmin edebileceğiniz gibi en favori ürünüm; öyle ki kullanmaya kıyamıyorum, mütemadiyen açıp kokluyorum :) öyle tuhaf bir ilişkimiz var :)

Bütün bunlara rağmen en etkili bulduğum dudak koruyucumun aslında Bepanthen merhem olduğunu da belirtmeden edemeyeceğim. Her gece yatarken onu kullanıyorum ve sabaha dudaklarım yumuşacık oluyor...

7 comments:

Unknown said...

blistex med plus benim de favorim! diğerlerini denemedim.

Unknown said...

Watsons lip balmın rengi de çok kalıcı bu aralar elimden düşürmüyorum :)

özge said...

canım aynı anda balmlarımızı yayınlamışız:)sen tbs vanilyayı sevmemişsin ben çok seviyorum,watsons magıc olanıda ben hiç sevmiyorum sen sevmişsin işte herkese göre değişiyor yorumlar,elfi çok merak ettim:)

KOVA KADINIYIM BEN said...

tek sorun blistexin parmakla sürmek sorunu.
eller malum ne cok mıkrop tasıyan organ ondan baska hiç bi sıkıtım yok.
watsonsı hıç kullanmamıstım hemen alıcım

Anonymous said...

Dofa: Renksiz olarak Yes To Carrots'ı da tavsiye ederim :) nemlendirmesi onun da güzel.

Bonbon: Ben de yeni aldım sayılır ve ben de elimden düşürmüyorum, gerçekten çok şeker bir pembe :)

Özge: ahaha şimdi gördüm canım, büyük tesadüf olmuş :) evet ben nemlendirmesini ve beyaz yapmasını hiç sevmiyorum ama dediğim gibi kokularına da bayılıyorum :) Elf'i ne yazık ki artık alamayacağız :( biraz da o yüzden kıyamayışım kullanmaya. Bir fırsat olursa ama mutlaka tavsiye ederim.

Kova Kadınıyım Ben: Ben de sevmiyorum parmakla sürme olayını, dediğin gibi dışarıda ellerimi yıkayamamışsam kesinlikle diğer parmakla sürülmeyenleri kullanıyorum. Watson's ı kesinlikle tavsiye ederim, rengi çok güzel :)

AslıASLI said...

Yaz kış en çok kullandıgım şey..Bepanthen plus kullanıyorum bende :)

Anonymous said...

Ben de plus versiyonunu deneyeceğim bu sefer, benim de vazgeçilmezim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...