Monday, December 5, 2011

Duraline'sız Jel Eyeliner Yenileme

Merhabalar;

Uzun zaman önce Elf'ten aldığım jel eyeliner'ım kurumuştu ki kendisi en çok kullandığım üründür günlük makyajımda. Yeni bir tane alma planlarım var ama önce bunu bitirmek istiyordum fakat kullanımı imkansızdı. Neredeyse kazımak gerekiyordu fırçaya ürün almak için. Ben de nasılsa kaybedeceğim bir şey yok diye, duraline yerine badem yağı ile yeniden kıvam vermeye çalıştım. Çünkü açıkçası duraline bana fazla kimyasal bir madde gibi geliyor.


İlk halinin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum ne yazık ki ama şöyle söyleyeyim, hafif fırça yardımıyla kuru haliyle kaldırmaya çalıştım ve ürün kalıp halinde çıktı, o derece kurumuştu :)



İlk aşama olarak önce 3 damla tatlı badem yağı damlattım. Daha sonra fırça yardımıyla iyice karıştırdım ama yine de tortular kaldı içinde. Ben ona çok dikkat etmedim, ezince geçer diye düşündüm ama geçmedi. Dolayısıyla size tavsiyem; olabildiğince tortu bırakmamanız. Bir başka tavsiye de asla ama asla karıştırma işlemi için fırça kullanmamanız çünkü güzelim fırçam bir tuhaf hale geldi. Ne kadar yıkarsam yıkayayım temizken bile simsiyah izler bırakıyor. Bir de yapış yapış oldu kılları ve dökülmeye başladı.








Bir sonraki aşamada iyice karıştırdıktan sonra şeklini verip sabitlemem için, kavanozun içine bastırabileceğim düz bir zemine ihtiyacım vardı . Rimelim aklıma geldi ve arka kısmıyla iyice bastırarak ürünü içeri sıkıştırdım.








Eyeliner'ım eskisinden daha iyi oldu diyebilirim. Hem daha koyu siyah renk vermeye başladı eskisine oranla, hem de daha kalıcı oldu. Akma bulaşma kesinlikle yapmadı. Üstelik bir buçuk hafta filan oldu bu işlemi uyguladığım, buna rağmen kurumadı da.

Yenileme işlemi sonrası swatchu ise tam olarak şu şekilde:

8 comments:

Karbeyaz'ın Makyaj Dolabı said...

çok akıllıca ya :) rimellerin içinede dökülüyordu kuruyunca :)
karbeyaz

Anonymous said...

hehe evet ben de tam olarak o mantıkla hareket ettim, aslında gül suyu deneyecektim ama badem yağı daha yararlı diye düşündüm :D

Nerwen said...

oo çok iyi yaa :) yenilenmiş eyeliner'ini güle güle kullan :))

Unknown said...

Bir taşla iki kuş vurmuşsunuz :) Badem yağıyla kirpikleriniz de beslenir sürdükçe. Harika bir fikir..

Unknown said...

Süper fikir ben de kuruyan rimellerime kayısı yağı döksem nasıl olur acaba :))

essu said...

çok iyi fikir olmus hem badem yagı ile karısttırmak kirpikler içinde saglıklı bi durum :)

Anonymous said...

çok teşekkür ederim herkese :) Daha çok rimeller için kullanılıyordu ama kirpik diplerime de sürmüş olacağım bu şekilde :)
Süslü ve Pembe Dünyam; Ayrıca kayısı yağı da olabilir bence, o da sağlıklı olabilir gibi geldi :)

modamakyajveben said...

cok iyi fikir:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...